Emek cephesinden asgari ücret açıklaması | Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: ''Dayanışma içinde olacağız''

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık’ta başlayacak. Açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan, işçi tarafı ile uzlaşma halinde olduklarını belirtti. Dayanışma çağrısı yapan işçi ve işveren taraflarından da açıklamalar geldi.

Emek cephesinden asgari ücret açıklaması | Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: ''Dayanışma içinde olacağız''

Haber: Seda Akyüz

Asgari ücret maratonuna sayılı günler kala taraflar peş peşe açıklama yaptı.

2022 yılında geçerli olacak asgari ücret görüşmeleri için ilk toplantı günü belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ilk görüşmenin bakanlıkta 1 Aralık’ta yapılacağını duyurdu. Masada işçiyi Türk-İş, işvereni Türkiye İşveren Sendikaları KonfederasyonuTİSK hükümeti ise Çalışma Bakanlığı temsil edecek.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda işçi tarafıyla uzlaşı içinde olduklarını ifade etti.

- Emeği koruyacak. Bu rakam toplumu tatmin edecek. Burada emekçiler sahipsiz değildir. Ben de bu anlayıştayım. Uzlaşma içindeyiz sayın başkan ile.

''DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ''

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da dayanışma mesajı verdi. Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısında değişiklik taleplerini de dile getirdi.

- Dayanışma içinde olacağız. Antidemokratik kurum asgari ücret tespit komisyonun. Makul rakamda buluşmak lazım.

"OLAĞANÜSTÜ EKONOMİK ŞARTLARI UNUTMAYALIM"

Bir açıklama da işverenden geldi. İşveren, rakam belirlenirken ekonomideki olağanüstü durumun göz ardı edilmemesini talep etti.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, ''Asgari ücret müzakerelerinin küresel boyutta devam eden olağanüstü ekonomik şartların gölgesinde gerçekleşeceğini unutmamalıyız. Bu nedenle, asgari ücret için, gerek küresel enflasyon, gerek ülkemizin rekabetçiliğini etkileyen diğer faktörler de değerlendirilerek akılcı bir seviyede uzlaşı sağlanmasını önemli buluyoruz. Asgari ücret işveren desteğinin bu yıl da devam etmesinin, hiç olmadığı kadar önemli olduğunun ve yeni istihdam yaratılmasında kayda değer bir fayda sağlayacağının da altını da bir kez daha çizmek isterim.'' dedi.

ergün atalay Asgari ücret işçi Çalışma Bakanlığı asgari ücret tespit komisyonu emek asgari ücret haberleri işveren asgari ücret ne kadar olacak asgari ücret tartışmaları 2022 asgari ücret ne kadar olacak 2022 asgari ücret son dakika asgari ücret Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Özgür Burak Akkol TİSK Emek cephesi asgari ücret açıklamaları