Ak Parti'de İstanbul Sözleşmesi tartışması

Ak Parti, İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin içinde yürüttüğü tartışmaları toplanacak ilk Merkez Yürütme Kurulu'nda karara bağlayacak. Kulislerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konunun daha da uzatılmadan kararın verilmesini istediği konuşuluyor.

Ak Parti'de İstanbul Sözleşmesi tartışması

İstanbul Sözleşmesi’nde karar Ak Parti MYK’dan sonra belli olacak.

Ak Parti’nin 5 Ağustos’ta yapılması planlanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve il başkanları toplantıları önümüzdeki haftaya ertelendi. İl Başkanlarının 13 Ağustos’ta toplanacağı belirtilirken MYK için ise net bir tarih belirlenmedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın MYK ile birlikte Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’nu da toplayabileceği ifade ediliyor. Ak Parti, haftalardır kendi içinde İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin tartışmalar yürütüyor. Bu MYK’da da sözleşmeye ilişkin yaşanan tartışmaların bir kez daha ele alınarak karara bağlanması bekleniyor.

Kulislerde ağırlıklı görüşün sözleşmeden “çekilme” yönünde olduğu yansımıştı. Ancak parti içinde konuya ilişkin tartışmalar sürüyor.

Çekilmeyi savunan güçlü bir grubun sözleşmenin aile yapısına aykırı olduğunu savunduğu iddia ediliyor. Bu kesim, yeni bir yasa çalışması yapılabileceğini gündeme getiriyor.

Tüm bu tartışmalar devam ederken kulislere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konunun daha fazla uzamasını istemiyor. Erdoğan’ın yapılacak değerlendirmelerin ardından kararını vererek kamuoyuna duyuracağı tahmin ediliyor.

ulusal.com.tr

ak parti İstanbul Sözleşmesi