Sinop'ta S-400 test atışları yapılacak

ABD Türkiye cepheleşmesinde Türkiye'den kritik bir S-400 hamlesi geldi. S-400'ler test atışı için Sinop'a sevk edildi. Türk Hava Kuvvetleri, 5-16 Ekim arası bir dizi atışlı test icra edecek. Test atışları ile ilgili ABD'den bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, test atışlarından dolayı son derece endişe duyduklarını belirtti.

Sinop'ta S-400 test atışları yapılacak

Türkiye Rusya'dan aldığı S-400'leri test atışı için Sinop'a sevk etti.

Sinop'a gönderilen batarya ile Türk Hava Kuvvetleri'nin 5-16 Ekim 2020 tarihleri arasında bir dizi atışlı test icra edeceği ve testler sırasında 10 adet Banshee Hedef Uçağı kullanılacakğı belirtildi.

İcra edilecek test faaliyetleri ile S-400'ün radar işlevselliği, hedef tespit ve takip yetenekleri, iletişim sisteminin kabiliyetleri ve komuta kontrol sisteminin performansı gözlenecek.

Bu testin sonucunda da Türk S-400'lerinin operasyonel kapasiteye ulaşacağı tahmin ediliyor. Türkiye'nin S-400'ler ilgili bu test hamlesine ABD'den bir açıklama geldi. S-400 test atışları ABD'yi endişenlendirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Konudan haberdarız. Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini satın almasına karşı çıkmaya gayretle devam ediyoruz. Ankara’nın S-400’ün kullanıma geçirilmesi konusunda çaba göstermeye devam ettiğine dair gelen bilgilerden dolayı da derin endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD'nin S-400 test atışları neeniyle Türkiye'ye yaptırım seçeneğini de gündeme getireceği ifade edildi.

ulusal.com.tr

abd s400 Türk Hava Kuvvetleri