Devlet Bahçeli'den Koray Aydın açıklaması

Devlet Bahçeli'den Koray Aydın açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun kan açıklamasına ilişkin, "Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaların örtülü iş savaş tehdidine yanaşması tehlikelidir. Başkanlık sisteminin sakıncalarını dile getirmek başka bir şey, kanlı boğuşmaya atıf yapmak başka bir şeydir" dedi.

Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, genel başkan adaylarından Meral Akşener için "Arkasında cemaat desteği var. Bizden bağımsız hareket ederek hata yapmıştır" diyen muhalif kanattaki Koray Aydın'ı tebrik etti. "Koray Aydın Bey ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava adamıdır" diyen Bahçeli, "Partimizin birçok kademesinde görev yapmış adaylar arasında tek ülkücü kendisidir. Yanlışı görmüş, gerekli uyarıları yapmıştır, kendisini tebrik ediyorum" değerlendirmesi yaptı.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Diyabilirsi talihsizlik ölümün diğer adıdır. Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmıştır. Türk milleti yüzyıllarca destan olup dilden dile okunmuştur. Bu nedenle tarihe yön vermiştir. Türk milleti tarihin yüz akı ve ta kendisidir. Sevindiğimiz kadar üzüldüğümüz, fetihlerimiz kadar fetret devirlerine mahkum olduğumuz gerçektir.

"19 MAYIS'TA BAŞLAYAN SÜREÇ..."

Felaketlere tahammülü kalmamış olanların uyandırılması milliyetçiler için artık kaçınılmaz hale gelmiştir. İşte 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal ile başlayan süreç inancın ifadesi olmuştur. Samsun'dan başlayan bu mücadele süreci Erzurum ve Sivas Kongreleri ile anlam kazanmıştır.

"VİZE İÇİN TERÖRLE MÜCADELEMİZİ ENGELLEME AMACINDA OLDUKLARINI İZLİYORUZ"

Ne yazık ki gaflet ve delalet içindeki yöneticilerin varlığı hepimizi endişelendirmektedir. 19 Mayıs 1919 ruhunun manası hepimiz için daha da önem kazanmıştır. Tarih tekerrür etmektedir. Yabancı devlet adamlarının milli meselelerimize küstahça müdahale ettiklerine şahit oluyoruz. Direktifler yağdırdıklarını bir kez daha görüyoruz. AB'nin vize için terörle mücadelemizi engelleme amacında olduklarını ibretle izliyoruz.

"PARALEL ÇÜRÜMÜŞLÜK..."

Önümüzdeki perşembe günü 97. yıldönümünü idrak edeceğimiz Atatürk ve arkadaşlarının Samsun'a ayak basışı tarihimizi değiştirmiştir. 19 Mayıs 1919'da kötümserliğin kepenkleri indirilmiş, acziyetin kapakları örtülmüştür. Bu ses hala Samsun kıyılarında çınlamaktadır. 19 Mayıs denilince korkanlar aşılması gereken engellerdir. MHP'nin gayesi de budur. Milli değerlerimizi rencide etmek isteyenler karşı cephemizdedir. Milletin istiklalini, vatanın kutsiyetini gölgelemeye çalışan emelleri bugün farklı şekilde boy göstermektedir. IŞİD, PKK, paralel çürümüşlük farklı cephesidir.

IŞİD'in 19 Mayıs'ta terör eylemleri yapacağı belirtilmiştir. Beklentim terör saldırıları ile ilgili tedbirlerin eksiksiz alınmasıdır.

Nefesimizi kesmek isteyenlerin kökünü kuruturuz. Adımısı silmeye çalışanın iki cihanda da yakasından tutarız. Çünkü biz Türk milletiyiz. Sanmasınlar ki 19 Mayıs şuuru bitti. Sanmasınlar ki Samsun'a çıkanlardan eser kalmadı.

Türk gençliğinin bayramını kutluyorum.

Bir yandan terörle mücadele sürerken diğer yanda siyasi tansiyon yükselmektedir. Sorumsuz açıklamalar, duyarsız yaklaşımlar, istismara dayalı temelleri Türkiye'ye ayak bağı olmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Gemi su almakta fırtına gittikçe şiddetlenmektedir.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: İŞ SAVAŞ TEHDİDİNE...

Ana muhalefet partisi genel başkanı TOBB'un genel kurulunda kan dökmeden başkanlık sistemini getiremezsiniz sözleri ile dikkat çekmiştir. Peşinden sokakları işaret etmiştir. Cumhurbaşkanı da tehlikeli dönemi belirginleştirmiştir. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmaların örtülü iş savaş tehdidine yanaşması tehlikelidir. Başkanlık sisteminin sakıncalarını dile getirmek başka bir şey, kanlı boğuşmaya atıf yapmak başka bir şeydir.

Henüz ortada fol yok yumurta yokken sokağın adres göstermesi gaflettir. Biz mücadelemizi her zaman olduğu gibi demokratik yollarla yapmak konusunda ısrarlıyız. Rejim ve sistemle ilgili son söz 29 Ekim 1923'te söylenmiştir.

Yeni bir maceraya atılmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Devletin tüm imkanları ile bir kişide toplanması despot yönetimlerin tecellisini gündeme getirebilecektir. Sistemi zorlamalar, yeni bir devlet dayatması, milli kopuşa neden olabilecektir. Herkesin duyarlı olması şarttır. Buna itiraz edeceğimiz bir şey yoktur.

Yapayım derken yıkan, her dediğim olur derken yanılan nice siyaset adamı insanlık tarihinde var olmuştur.

Bizim boşa geçirecek zamanımız yoktur. Türkiye tel tel dökülmektedir. Huzur arayan vatanımıza hüsran yaşatmak haksızlıktır. Demokraside konuşmak, tartışmak ve uzlaşmak asıldır. Kutuplaşmak değil kucaklaşmak herkesin öncelikli tercihi olmalı.

AKAR'A YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Genelkurmay başkanını eleştirinin anlaşılır bir yanı yoktur. Sayın Akar son derece insani olarak bir görevi ifa etmiştir. Malum düğüne katılmasını diline dolayanlar terörle mücadeleyi sabote etmek isteyen çevrelerdir. Terörle mücadelenin bu denli kategorik biçimde sürdüğü dönemde kafa karıştırmak iyi niyetli görülemeyecektir. Genelkurmay Başkanı'nı ahlaksızca tartışmaya açmak en başta terör örgütünün değirmenine su götürmektir. Bu nasıl bir terbiyesizliktir.

DOKUNULMAZLIK GÖRÜŞMELERİ

Teröristlere methiye düzenler, devlete meydan okuyanlar ihanetlerinin bedelini sonuna kadar ödemelidir. Türk milletinin tüm dikkati bugün Meclis'te olacaktır. Ya hesap sorulacak ya hesap soranlar yakayı kurtaracaktır. MHP, bugün genel kurulda tam kadro yerini alacak, tarihe, millete ve şehitlerimize karşı görevini mutlaka yapacaktır.

"NAZLANMADAN ILIYANLAR..."

Tüzük kurultayına imza verenler alınmasın sözlerimden. Sözlerimin hedefi sanal kahramanlaradır. Sözlerim diğer proje elemanlarına, paralel kuluçkasına yatıp tavşan çıkarma sevdasındaki akıl tutulması yaşayan nankörleredir. En ufak bir hakkı geçmemiş ne kadar yazar çizer ve aydın varsa MHP ile yatmakta MHP ile kalkmaktadır. Bunlar sürekli olağanüstü kurultay falı açmaktadır. PKK'lılar MHP'de değişim isteğindedir. Nazlanmadan ılıyanlar mercan kayalıklarına tutunanlar, uslanma bilmeyen kaçaklar ne tuhaftır ki sürekli değişim beklemektedir. Paralel panayırda kendilerine ön sıralarda rezervasyon yaptırmışlardır.

Panama tacirleri ile siyasi eskiler de hemen devreye girmişlerdir.

NEDİR BU ACELE?

Bu bir genel başkanlık yarışı değildir. Pazar günü yaşananlar rezilliğin dik alasıdır. Tarlada kurultay yapılmaya kalkışılmıştır. MHP'de genel başkan değişikliğinin yolu yordamı bellidir. Yargıtay henüz kararını vermemiştir. Bekleyelim hukuki işlem tamamlansın. Nedir bu acele? Bu telaş niyedir? MHP'yi karıştırma sözü kimlere verilmiştir? Aziz ülküdaşlarım oyunu görünüz. Kiralık yüzlerin nereye varmak istediklerini anlayınız. Kendisini barikata bağlayanlar boşuna uğraşmaktadır.

Eurovision'u kazanan Cemile'yi kutluyorum. Ayııca şampiyon olan Beşiktaş'ımızı da tekrar tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.