Fed faiz arttırdı

Amerikan Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 1-1,25 aralığına çıkardı. Karar sonrası serbest piyasada 3 lira 48 kuruşa kadar gerileyen dolar, tekrar yükselişe geçerek 3,5 liranın üzerine çıktı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

Fed faiz arttırdı

Fed faiz arttırdı. Türkiye Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tuttu. Dolar ise önce geriledi ardından yükseldi.

Amerikan Merkez Bankasının para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinin haziran toplantısı, beklendiği gibi faiz artışıyla sona erdi.

Fed, 2 gün süren toplantının ardından politika faizini 25 baz puan arttırdı. Gösterge faiz oranı yüzde 1 - 1,25 aralığından 1,25 - 1,50 aralığına çıktı.

Amerika'dan yapılan açıklamada yıl içinde bir artış daha yapılacağı belirtildi. Planın bilançoyu düşürmek olduğu duyuruldu.

Karar öncesi serbest piyasada 3 lira 51 kuruş seviyesinde seyreden dolar, verilerin açıklanmasının ardından 3 lira 48 kuruşa kadar geriledi. 16 Aralık'dan bu yana en düşük seviyesini gören dolar ilerleyen saatlerde tekrar yükselişe geçti ve 3 lira 50 kuruşun üzerine çıktı. Avro ise 3 lira 95 kuruş seviyesinde seyretti.

FED'in ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmedi.

Serbest piyasada Merkez'in kararın ardından yükseliş devam etti. Dolar 3 lira 52 kuruşa kadar çıktı.

ulusal.com.tr

amerikan merkez bankası