Maliye bakanı açıkladı; Vergiler artacak

Financial Times'a konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasaların beklediği reformlara vergileri artırarak başlayacaklarını söyledi. Şimşek, böylece rekabetin, bireysel mevduatın ve istihdamın artacağını ileri sürdü. Şimşek, Merkez Bankası için ise, "Halen bağımsız kararlar alabiliyor" açıklaması yaptı.

Maliye bakanı açıkladı; Vergiler artacak

Maliye BakanıMehmet Şimşek, yeni vergilerin geleceğinin sinyalini verdi. Financial Times'a konuşan Şimşek, ekonomiyi canlandırmaya, vergi gelirlerinin artırılmasından başlayacaklarını açıkladı.

Şimşek, ekonomiyi canlandırma ve yapısal sorunların çözümüne yönelik reformların vergi gelirlerinin artırılmasından başlayarak, rekabet, bireysel mevduat, istihdam ve resmi emeklilik planları olan vatandaşların sayısının artırılmasına odaklanacağını belirtti.

Maliye Bakanı, Merkez Bankası'nın bağımsızlığı konusunda ise şunları söyledi: "Banka hâlâ bağımsız kararlar alabiliyor."

Kredi stratejileri uzmanı Nicholas Spiro, ‘AKP, çok ihtiyaç duyulan yapısal reformları yapmadı ve partinin, özellikle de Erdoğan’ın bu reformları benimsemeye gönüllü olduğundan şüphe duymak için birçok neden var’ diyor.”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'da açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini artırabileceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

vergi Mehmet Şimşek maliye bakanı