500 işçi giriş ve çıkışları kapattı

Ankara'da santrallerin ihaleye çıkarıldığı saatlerde enerji ve maden işçileri Yatağan'da da eylemdeydi. İşçiler, Yatağan-Milas karayolunu 2 defa trafiğe kapattı. Ardından santrallerin girişine iş makineleriyle barikat kurdu.

Özelleştirmelere karşı 500 işçi Yeniköy Termik Santrali'nin giriş ve çıkışlarını kapattı. İşçiler kendilerini santrale zincirledi.

Yatağan ve Yeniköy Termik Santralleri'nin ihale çıkarıldığı sırada enerji ve maden işçileri Muğla'da eylemlere başladı.

İşçiler, ilk olarak Yatağan-Milas karayolunu ulaşıma kapattı. Araçların geçişine izin verilmedi. Ardından termik santral ve kömür işletmelerinin girişine iş makineleri ile barikat kuruldu. Nöbet başladı.

Saatler ilerledikçe işçi sayısı arttı. Emekçiler 2'nci kez Yatağan-Milas karayolunu ulaşıma kapattı uzun araç kuyrukları oluştu.

Santrallerle kömür ocaklarında çalışan işçiler, özelleştirmelere geçit vermeyeceklerini belirtti.

Eylemler bunlarla sınırlı değildi. İşçiler ekmek kapılarını vermemek için kendilerini siper etti. Milas'taki Yeniköy Termik Santrali'ndeki işçiler, kendisini nizamiye kapısına zincirledi.

Tes-İş Yatağan Mali Şube Sekreteri İsmail Demir, eylemlerin süreceğini ve özelleştirme için buraya gelenleri içeriye sokmayacaklarını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr