CHP-HDP ittifak süreci hızlandı!

CHP ile HDP arasında ittifak söylemleri hızla yükselirken, HDP cephesi ittifakın zeminini de açıkladı. HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, ittifak için CHP ulus-devlet programından vazgeçmesi gerektiğini vurguladı, "biz ilişkilerimizi artırmaya hazırız" dedi.

CHP-HDP ittifak süreci hızlandı!

CHP ile HDP arasında bir süredir devam eden ittifak söylemleri hız kazandı. Önce Selahattin Demirtaş'ın "diiyaloğa hazırız" açıklaması, ardından CHP'li Durdu Özbolat'ın "koalisyona sıcak bakıyoruz" ifadeleri kamuoyuna yansıdı.

CHP Genel Başkan Yadımcısı Sezgin Tanrıkulu ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Amerika'da birlikte katılacağı 26 Eylül'deki konferans öncesi HDP cephesinden yeni bir açıklama geldi.

Hamburg kentinde katıldığı bir konferansta konuşan HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, CHP ile ittifak sinyali verdi. İttifakın zeminini de açıklayan Dora, CHP Ulus-Devlet programından vazgeçmeli dedi.

"Politikada 24 saat çok önemli. Eğer CHP sosyal demokrat bir parti olduğunu söylüyorsa politikalarını değiştirmeli. Cumhuriyetçi, ulus-devlet paradigmasını değiştirmeli. Bizim parti olarak belli başlı ilkelerimiz var. Bu ilkelerimizi belirleyen bütün partilerle görüşürüz. Ön yargıları olmayan partilerle ilişkilerimizi artırmaya hazırız"