Rusya'daki konsolosluktan ABD bayrağı indirildi

Başını İngiltere'nin çektiği, ABD'nin destek verdiği ajan krizinde diplomatların sınırdışı işlemleri devam ediyor. ABD'nin, ülkeden gönderme kararı aldığı Rus diplomatlar ülkelerine geri döndü. Moskova yönetimi ise St. Petersburg'daki konsolosluğundaki ABD bayrağını indirdi.

İngiltere'de eski Rus ajanının zehirlenmesinin ardından Rusya ile ABD arasında başlayan sınırdışı krizi büyüyor.

ABD'nin, ülkeden ayrılmalarını istediği Rus diplomatların ilk grubu, Washington Büyükelçiliği'nden ayrıldı. Rus diplomatların aileleri de dâhil olmak üzere Washington'dan 171 kişi ayrıldı.

Rusya, diplomatlarını almak için Washington'dan 2 uçak gönderdi. Uçaklardan biri dönüş yolunda New York'a uğrayıp 14 aileyi daha alarak Rusya'ya döndü.

ABD'nin kararına aynı şekilde yanıt veren Moskova yönetimi, diplomatlarını tahliye ettikten sonra ABD'nin St. Petersburg kentindeki Başkonsolosluk binasında bulunan Amerikan bayrağını indirdi.

Başkonsolosluk tamamen boşaltıldı.

Bu arada Washington yönetimi, Rusya'nın bazı Amerikalı diplomatları sınır dışı etme kararını "İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da kötüleşmesinin bir işareti" olarak nitelendirdi. Beyaz Saray Basın Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kararının doğru olmadığı belirtildi.

ulusal.com.tr

abd rusya