Domatexpo'da "Zor zamanları üreterek, birlikte aşalım" çağrısı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Domatexpo Fuarı açıldı. Fuar kapsamında bir araya gelen ziraat odaları tarımın sorunlarını masaya yatırdı. Birinci gündem maddesi dünyadaki virüs salgınıydı.

Domatexpo'da "Zor zamanları üreterek, birlikte aşalım" çağrısı

Üreticilerin gündeminde de koronavirüs var. Ve onlar, olası salgın koşulları ve yaratacağı ekonomik dar boğazdan gıda bağımsızlığımızı sağlayarak çıkmanın esas olduğu görüşünde birleşti.

Antalya'da örtü altı üretimin en önemli merkezlerinden Kumluca'da Domates Yetiştiriciliği ve Teknolojileri Fuarı; Domatexpo açıldı. Dünyada ürün bazında yapılan iki fuardan biri olan Domatexpo, koronavirüsün gölgesinde yapıldı.

Yaş sebze ve meyve ihracatında önemli bir paya sahip kentte, en çok döviz girdisi domatesten sağlanıyor. Kentin üreticileri, şimdi bu özel fuarı uluslararası alana taşımak için çalışıyor.

Fuar için kentte bulunan tüm ilçelerin Ziraat Odası başkanları toplantıda bir araya geldi. O toplantıda sadece Ulusal Kanal vardı. Tarımın sorunları masaya yatırıldı. Tarımsal girdilerde yerli üretimin önemi bir kez daha vurgulandı.

Toplantıda koronavirüsün tarımın ve turizmin başkentine vereceği hasar da konuşuldu.

Olağanüstü durumlarda kenetlenmenin Türk milletinin geninde olduğunu belirten başkanlar, sürecin güçlü yönetilmesi için de; "Türkiye, üretim çarklarını elinde tutmalı" dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, virüs nedeniyle devletin alacağı tüm önlemlerin yanında olduklarını belirtti. Hükümete 'zor zamanları birlikte aşalım' çağrısında bulundu.

ulusal.com.tr

antalya