Türkiye milli solunum cihazını üretti

Türkiye milli solunum cihazını üretti. Bu cihazların her bir detayında Türk mühendislerin imzası yer aldı. Başakşehir Şehir Hastanesine, 100 milli yoğun bakım solunum cihazı teslim edildi. Mayıs ayında 5 bin adet daha hazır olacak.

Türkiye milli solunum cihazını üretti

Koronavirüs ile mücadele sürecinde en çok ihtiyaç duyulan sağlık malzemelerinden yoğun bakım solunum cihazları milli imkânlarla üretiliyor.

ES //

Başakşehir Şehir Hastanesinin ilk etabı bugün açıldı. Açılış törenine milli solunum cihazı damga vurdu.

Açılışta, üzerinde “Made in Türkiye” (Meyd in Türkiye) ibaresi yer alan yoğun bakım solunum cihazları hastaneye teslim edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da törende konuşma yaptı.

Milli cihazlar sadece Türkiye’ye değil dünyaya da nefes olacak.

Her detayında Türk mühendislerin imzası olan solunum cihazının üretiminde Biosys (Biyosis), BAYKAR, Arçelik ve ASELSAN rol aldı.

Yerli yoğun bakım solunum cihazı üretme fikrini yeşerten Türk girişimci Biosys oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kovid-19 salgını sonrası Biosys’e ulaştı.

Biyosys’in ardından milli teknoloji hamlesinin sürükleyici gücü BAYKAR ve ASELSAN’da çalışmalar başlatıldı.

Seri üretim altyapısının gücü ile Arçelik de devreye girdi.

Arçelik, ASELSAN, BAYKAR ve Biyosys mühendislerinden oluşan takım, bakanlığın koordinasyonunda millete nefes olmak için gecelerini gündüzüne kattı.

Sıfırdan kurulan seri imalat hattında ilk ürün 14 gün içinde hazırdı. Tamamı Türk mühendislerinin emeği ve alın teriyle yapılan milli yoğun bakım solunum cihazı bütün testleri başarıyla geçti. Üretilen cihazlar koronavirüsle mücadele eden hastalara nefes olmaya başladı…

ulusal.com.tr