AKP Genel Başkan Yardımcısı: Görüşmek için kırmızı çizgimiz yok

Hükümet, yeni anayasa için muhalefet partileri ile görüşme planları yapıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, görüşmeler için herhangi bir kırmızı çizgilerinin olmadığını açıkladı. Üstün'e göre, muhalefet partileriyle başkanlık sisteminde uzlaşılabileceği gibi parlamenter sistem için de uzlaşma sağlanabilir.

AKP Genel Başkan Yardımcısı: Görüşmek için kırmızı çizgimiz yok

Hükümetin, yeni anayasa için "Uzlaşmasız uzlaşı" formülüyle muhalefet partileri ile bir araya gelme planları yapıyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'e göre, hükümetin "yeni anayasa" için muhalefet partileri ile bir araya gelme konusunda kırmızı çizgisi yok. Başkanlık sistemi de o görüşmelerde ele alınacak.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ YOK: Anayasa reformunu yapmakta kararlıyız. Bu konuda önyargı ve kırmızı çizgimiz de yok. Sistem tartışması açmak ve diğer partilerle uzlaşmak istiyoruz. Bu uzlaşma belki başkanlık, belki yarı başkanlık belki de denetleme ağı iyi kurulmuş bir parlamenter sistem üzerinde olabilir."

Üstün, parlamenter sisteme örnek olarak da İtalya'yı gösterdi. İtalya'da yüzde 40 oy alan partinin tek başına iktidar olduğunu söyledi.

Muhalefet partilerine, uzlaşma çağrısı yapan Üstün, "Sistem üzerinde anlaşamazsak bile, hiç değilse anlaştığımız temel hak ve hürriyetleri hayata geçirmemiz lazım" dedi.

ulusalkanal.com.tr

akp genel başkan yardımcısı