Dava raporu: Sanık polis, Abdullah Cömert’i kasıtlı olarak vurmuş

Gezi Parkı eylemlerinde polisin gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert için hazırlanan yeni bir rapor, polisin kurallara aykırı şekilde davrandığını bir kez daha ortaya koydu. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hazırlanan rapora göre, gaz fişeği hedef gözetilerek atıldı.

Dava raporu: Sanık polis, Abdullah Cömert’i kasıtlı olarak vurmuş

Gezi Parkı eylemlerinde Hatay'da polisin attığı gaz kapsülü ili başından vurularak yaşamını yitiren Abdullah Cömert cinayetiyle ilgili yeni bir rapor hazırlandı.

Raporu, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Barış Erman ile Fulya Eroğlu Erman yazdı.

Tespit edilen bilgilere göre, Cömert’in ölümüne neden olan gaz tüfeği, kullanım talimatına ve amacına aykırı şekilde kullanıldı. Sanık polisin aykırı kullanımda ölüm ve yaralanmalara yol açaçağı konusunda bilgi sahibiydi.

Gaz tüfeği iki kez benzer şekilde ateşlendi. Kapsüllerden biri maktulün yakınına isabet etti. Bu durum atışın fail tarafından hedef gözetilerek yapılmış olduğunu ortaya çıkardı.

Polisin bilgi sahibi olduğu için fiilin bilmeden gerçekleşmiş olmasının mümkün gözükmediği vurgulandı. Olayın kast düzeyinde yapıldığına dikkat çekildi.

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, geçen 19 Şubat’ta görülen davada da savcılık esas hakkındaki mütalaasını açıklamış, polisin kurallara aykırı atış yaptığı belirtilmişti.

ulusalkanal.com.tr

abdullah cömert davası