Askerden izine geldi, Formulaz şampiyonu oldu

Rize'de gerçekleştirilen Formulaz tahta araba yarışlarının şampiyonu 22 yaşındaki Serhat Kurkut oldu. Ankara'da vatani görevini yaptığı askeri birlikten izin alarak geldiği memleketinde bir gecede yaptığı tahta arabayla şampiyon olan Kurkut, 1 tam 5 çeyrek altın kazandı.

Askerden izine geldi, Formulaz şampiyonu oldu

Vatani görevden izine geldi, bir gecede tahta arabasını hazırladı ve Formulaz yarışlarını birinci olarak bitirdi.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Rize Formulaz yarışları heyecanlı anlara sahne oldu. 65 kişinin kendi yaptığı tahta arabalarla yapılan yarışlarda Serhat Kurkut

Ankara'da vatani görevini yaptığı Jandarma Genel Komutanlığı'ndan izin alarak memleketi Rize'ye gelen Kurkut saatte 80 kilo metre hıza ulaştı.

Yarış günü sabah erken saatlerde parkurda deneme sürüşü yapma fırsatı Bulan Kurkut finale gelene kadar gruplarda 3 kez yarıştı. İki kez kaza yaptı birinde kolundan yaralandı. Ama yarışı bırakmadı ve şampiyon oldu.

Tunca Beldesinde yıllardır yaşatılan gelenek olan tahta araba yarışları 8 yıl önce 'Formula giderse Formulaz gelir' sloganıyla yarışa dönüştü.

'Formulaz' adı verilen yarışlara gençler ve 40 yaş üstü kategorilerinde, sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalar katılıyor.

ulusalkanal.com.tr