13 milyon işçiye kötü haber!

13 milyon işçiye bir kötü haber daha var. Hükümet, işçilerin şiddetle karşı çıktığı kıdem tazminatı fonu, kiralık işçilik ve esnek çalışma sistemini hayata geçirmek için kolları sıvadı. Tüm bu değişiklikleri kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

13 milyon işçiye kötü haber!

AKP iktidarı milyonlarca işçiyi üzecek, patronları ise sevindirecek bir karara imza attı. Hükümet kiralık işçilik ve kıdem tazminatında fon siteminden vazgeçmedi, Ulusal İstihdam Stratejisi'ni Resmi Gazete'de yayımladı.

Ulusal İstihdam Stratejisi çalışma hayatını alt üst edecek. Çünkü kıdem tazminatından-çalışma saatlerine sistem baştan sona değişiyor.

Sratejideki en yakıcı madde kıdem tazminatı. Düzenlemeyle, her işçi için bireysel kıdem hesabı oluşturulacak. İşçilerin tazminatı bu hesapta birikecek. Ancak işçi, kıdem tazminatına 15 yıl boyunca dokunamayacak.

Türkiye'nin, en yüksek düzeyde kıdem tazminatı ödeyen ülke olduğu açıklandı, kıdem tazminatında fon sistemine bu nedenle geçileceği belirtildi.

Emekçinin tepkisini çekecek bir diğer düzenleme ise kiralık işçilik. Özel İstihdam Büroları'na işçi kiralama yetkisi verilecek. Çalışan her hangi bir şirkete belirli süreliğine kiralanabilecek. Çalışanın düzenli bir işte çalışması ortadan kalkacak.

AKP Ulusal İstihdam Stratejisi'nde esnek çalışma biçimleri üzerinde de durdu. Bu düzenlemeyle de işçinin düzenli ve güvenceli çalışması tarihe karşacak.

ulusalkanal.com.tr