Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Erzurum ŞÖNİM Müdürü Bingöl: "Kentte hakkında önleyici tedbir kararı verilen kadın sayısı, 2016 yılında 984'tür"

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

(AA) - Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Şeyma Bingöl, kentte bu yıl hakkında önleyici tedbir kararı verilen kadın sayısının 984 olduğunu bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir alışveriş merkezinde el sanatları sergisi ve el boyama etkinliği düzenlendi.

Bingöl, burada yaptığı konuşmada, "kadının statüsü" kapsamındaki hizmetlerle, kadınların haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapma, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını geliştirme, hak, fırsat ve imkanlardan eşit yararlanmalarını sağlamanın amaçlandığını söyledi.

Kurumlarında, şiddetin önlenmesine, tedbir kararının izlenmesine yönelik hizmetlerin verildiğini bildiren Bingöl, şiddet uygulayanlara karşı da tedbir alındığını belirtti.

Erzurum'da şu an kadın konukevlerinde 10 kadın ile 3 çocuğun bulunduğunu dile getiren Bingöl, şunları kaydetti:

"Hakkında önleyici tedbir kararı verilen kadın sayısı, 2016 yılında 984'tür. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak kadınlarımızın mesleki eğitime devam etmeleri için bir yılda 30 program yaptık. Bugün kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa, ırkçılığa karşı kadın dayanışmasını öngörüyor, seslerini yükseltiyor. Dünyanın her yerinde kadına şiddet, üzerinde önemle durulması gereken bir sorun olduğundan, bizlerin de bu konuda üzerimize düşen görevi hassasiyetle yerine getirmemiz gerekiyor."

Davetliler, daha sonra konukevlerinde kalan kadınların yaptığı ürünlerden oluşan el sanatları sergisini gezdi. Katılımcı kadınlar, sergide asılan "Kadına şiddete hayır" yazılı afişe, boyadıkları ellerinin izlerini de bıraktı.