Yarbay Ali Tatar'ı hatırlattı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kurmay Yarbay Ali Tatar'ı ölüme götüren sürecin AKP'nin baskısı ve hukuksuz Ergenekon Davası olduğunu söyledi. Hamzaçebi'nin Tatar'ı onur intiharına sürükleyen Poyrazköy ve Amirallere suikast kumpasından bahsetmemesi dikkat çekti. Hamzaçebi F tipini ağzına bile almadı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamzaçebi, kumpas şehidi Kurmay Yarbay Ali Tatar’ın ölüm yıl dönümünü hatırlattı. TSK’nın çok değerli bir subayının intihara sürüklendiğini belirten Hamzaçebi, Tatar'ın ölümünden AKP'yi sorulmu tuttu.

Hamzaçebi'nin Tatar'ın ölümünde F tipinin rolüne hiç değinmemesi dikkat çekti. Oysa Tatar hakkında önce Cemaat medyasında kara propaganda yürümüş, sonra da Şehit yarbay daha sonra da Amirallere suikast ve Poyrazköy kumpasının sanığı yapılmıştı.

Bugün hukuksuz başka davayı yaratmakla meşgul olan Hükümet, geçmişteki bu hukuksuz davalarla birçok insanın ve TSK’nın zayıflamasına, darbe almasına neden olmuştur”

Hamzaçebi CHP binalarına asılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet afişlerin polis tarafından indirilmesiyle ilgili de konuştu. Mahkeme kararı olmadan böyle bir uygulamanın yapılmasını “demokrasi adına utanç verici” olarak nitelendirdi.

ulusalkanal.com.tr

chp tsk CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi