Sinirlioğlu, PYD'yi meşru gösterdi

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi meşrulaştıran ifadeler kullandı. Ankara'nın terör örgütü olarak gördüğü PYD için "elinde silah yok" diyen Sinirlioğlu PYD ile YPG'i ayrı tutmak gerektiğini savundu. Bu arada Ankara'dan önemli bir yetkili, "Rusya'nın Türkiye'ye, PYD'nin Rusya'da ofis açmasının mümkün olmayacağını söylediğini" duyurdu.

Sinirlioğlu, PYD'yi meşru gösterdi

Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul edip Suriye topraklarında vurduğu PYD'yle ilgili Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'ndan şaşırtıcı açıklamalar geldi.

Hürriyet Gazetesi'nden Verda Özer'e konuşan Sinirlioğlu, PYD'yi "silahlı bir terör örgütü" olarak değerlendirmemek gerektiğini savundu. "YPG ve PYD'yi ayrı tutmak gerekir" diyen Sinirlioğlu PYD için "elinde silah yok" ifadelerini kullandı.

Sinirlioğlu PYD'yi HDP'ye benzetti, "PYD bir siyasi parti. Bizdeki HDP gibi" dedi.

Sinirlioğlu, "ABD’nin YPG’yi desteklemesi ilişkilerimizde sorun yaratıyor mu?" sorusuna da "Washington Türkiye'yi bu konuda anlıyor" yanıtnı verdi.

Verda Özer yazısında, PYD konusunda Ankara'dan önemli bir yetkiliden aldığı bilgiyi de aktardı. Özer'in aktardığına göre, yetkili şu açıklamayı yaptı: "Rusya, PYD'nin Rusya'da ofis açmasının mümkün olmadığını söyledi."

ulusalkanal.com.tr