Dolar 3,07’den 3,03’e düştü; BİST 100 yüzde 3,34 değer kazandı

Darbe girişiminin ardından piyasalarda yükselen ateş dinmeye başladı. 3,07 lirayı gören dolar 3,03’e geriledi; borsa da yüzde 3,34 değer kazandı. Altının gram fiyatı ise gün boyu 128 lira seviyelerinde işlem gördü. Uzmanlara göre ekonomideki ateşin azalmasının nedeni ise Türkiye’de kaybetmek istemeyen uluslararası şirketler.

Haftanın ilk işlem gününde ekonominin ateşi dinmeye başladı. 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından 3,07’e kadar çıkan dolar 3,03’e geriledi.

Borsada benzer bir hava var. Borsa İstanbul 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde yüzde 3,34 değer kazandı.

Altın fiyatları ise gün boyu dalgalandı. Güne gramı 127 liradan başlayan altın günün ilerleyen saatlerinde 128 lira seviyelerinden işlem gördü.

Ekonomiyi rahatlatan bir haber de Çin’den geldi. Çin ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 6,7 oranında büyüdü. Asya borsaları son sekiz ayın zirvesini gördü.

Türk Ekonomisi’ndeki son 10 günü Ulusal Kanal’a değerlendiren Eski Sanayi Genel Müdürü Bülent Esinoğlu, olumlu havanın önümüzdeki haftalarda da devam edeceğini belirtti. Uluslararası şirketlerin Türkiye’de yaptıkları yatırımlarda kaybetmemek için kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz havasını kırdığını söyledi

Esinoğlu, ayrıca Türkiye’nin uluslararası şirketlerin insafından kurtulmak için planlı ekonomiye geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr