Suriye'deki terör örgütlerine karşı ABD, Rusya'ya işbirliği teklif edecek

Washington Post'un haberine göre; ABD yönetimi Rusya'ya Suriye'de askeri anlamda ortak hareket edilmesi için teklif sunacak. Rusya'ya gidecek olan Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, Moskova yönetimiyle bu konuyu ele alması bekleniyor.

Suriye'deki terör örgütlerine karşı ABD, Rusya'ya işbirliği teklif edecek

Washington Post gazetesinin yayımladığı bir belgeye göre, ABD yönetimi beş yıldır devam eden Suriye'deki savaşın çözümü için Rusya’ya bir teklif sunacak.

Suriye’de ortak hedeflerin bombalanması çağrısını içeren teklif, emir komuta merkezlerinin oluşturulup, ortak hareket etmeyi kapsıyor.

Belgede, Suriye’deki IŞİD ve El Nusra hedeflerinin vurulması ve iki ülkenin istihbarat tecrübesini birleştirerek hava harekatlarıyla bu örgütlere saldırma önerileri yer alıyor.

ABD'nin sunacağı teklifte Esad güçlerinin, sadece Rusya ve ABD’nin belirlediği alanlara saldırılması gerektiğini belirtiyor.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD’nin Rusya’ya yaptığı teklif hakkında görüş bildirmekten kaçındı. Kerry, Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmek için Moskova’ya gideceğini ve konuyu ele almak için yeterince zamanlarının olacağını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise yaptığı açıklamada, Rusya’nın Suriye’de terörizme karşı mücadelede işbirliğinin daha verimli olacağını her zaman için savunduğunu ve Devlet Başkanı Putin’in, Suriye’deki hava saldırılarının ABD ile birlikte koordine edilmesi için aynı teklifi Washington’a defalarca yaptığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

abd rusya suriye