Enerji bakanı açıkladı! Doğalgaza zam olacak mı?

Benzin, doğalgaz ve elektriğe zam yok ama olabilir... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun “Ben olduğum sürece enerjide zam yok” dedi. Hemen ardından da “Piyasa fiyatları belirleyebilir” açıklaması yaptı. Bakan Alaboyun, her ne kadar zam yapılmayacak dese de göreve geldiği tarihten itibaren akaryakıta toplam 31 kuruş zam geldi.

Enerji bakanı açıkladı! Doğalgaza zam olacak mı?

Seçim hükümetinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, ""Ben hükümette bulunduğum sürece zam düşünmüyoruz. dedi ama, sözlerinin hemen ardından kendisini yalanlayan şu ifadeyi kullandı: Piyasa şartlarına göre rasyonel, fiyatların artış ve düşüşüne göre fiyatları belirleme olasılıkları var.

Bakanın sözlerindeki çelişki bununla da sınırlı değil.

“Ben olduğum sürece zam yok” diyen Alaboyun’un Bakanlar Kurulu'na girmesinden bu yana benzine de mazota da ayrı ayrı zam geldi. 28 Ağustos’ta bakanlık koltuğuna oturan Alaboyun’un bakanlığı döneminde, şu ana kadar benzine 14 , mazota ise 17 kuruş zam yapıldı.

Şimdi Alaboyun’un hangi sözünün doğru çıkacağı merakla bekleniyor.

Daha önce dünya piyasalarında petrolün varil fiyatı düşerken, Türkiye’de dolar nedeniyle pompa fiyatlarına bu düşüş yansımamıştı.

ulusalkanal.com.tr

doğalgaz enerji bakanı