İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine genelge gönderdi! 14 ilde koronavirüs kısıtlamaları

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede aldığı önlemler, vaka sayılarını kontrol altında tutmaya yetmiyor. Tespit edilen hasta sayısı yaklaşık 2 ay sonra yeniden bin 500'ün üzerine çıktı. Ülke genelinde tedbirler yoğunlaştırıldı. 14 ilde düğün ve benzeri etkinliklere kısıtlamalar getirildi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine genelge gönderdi! 14 ilde koronavirüs kısıtlamaları

Son 24 saatte yapılan test sayısı 100 bine yaklaştı. 98 bin 231 yeni test yapıldı. Bin 502 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. 887 kişi hastalığı yendi.

Türkiye'de bir günde 24 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 261 bin 194, can kaybı ise 6 bin 163 oldu.

Son verilere göre, yaklaşık iki ayın ardından vaka sayısı bin 500'ün üzerine çıkmış oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da virüse yakalandı. Babacan, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Artan vaka sayıları nedeniyle ülke genelinde kısıtlamalar gündemde...

İçişleri Bakanlığı yeni tedbirlerin yer aldığı bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, riski yönetme, sosyal mesafeyi temin etmek amacıyla 14 ilde düğün, nişan, sünnet düğünleri gibi benzeri etkinliklere kısıtlama getirildi.

Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat illerinde; sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikler yasaklandı.

Bu illerde düğün ve nikahlar da sınırlandırıldı. Her iki etkinlik de en fazla 1 saat sürecek. Düğün salonlarında sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun olup olmadığı denetlenecek.

Düğün ve nikahlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek ikramı durduruldu. Oyun ve dans gibi faaliyetlere de kesinlikle müsaade edilmeyecek.

ulusal.com.tr

bursa ankara adana diyarbakır çorum mardin kayseri içişleri bakanlığı Konya şanlıurfa erzurum ​Gaziantep ağrı van