Akar'dan mutabakat görüşmesi

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüşen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hak ve menfaatlerin korunacağı mesajını verdi. İkili görüşmede, Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ve iş birliği konuları ele alındı.

Akar'dan mutabakat görüşmesi

Önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu... Doğu Akdeniz'de dengeleleri değiştiren Türkiye-Libya anlaşmasından sonra bakanlar, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü.

Bakan Akar, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen 19. Doha Forumu'na katıldı. Açılış konuşmalarından sonra Akar, Uluslararası tanınırlığa sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile bir araya geldi.

Türkiye ile Libya arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ve güvenlik alanlarındaki iş birliği konuları da ele alındı. Görüşmeye Genelkurmaya Başkanı Orgenral Yaşar Güler de katıldı.

Toplantı sonrası Akar, "hak ve menfaatlerimiz için gereklerini yapıyoruz" dedi. Bakan, uluslararası hukuktan kaynaklanan hakların korunacağının altını çizdi.

19. Doha Forumu'na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. Bakan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Sarraj ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve çıkarlarımızı kararlılıkla korumaya devam edeceğiz mesajı verdi.

ulusal.com.tr

libya milli savunma bakanı katar