TSK, yaptığı açıklamada 3 ilde 27 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

Hakkari'yi PKK'dan temizleme operasyonu sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, Yüksekova'da pkklı teröristlerin, el yapımı bomba hazırladıkları anlara ait görüntüleri paylaştı. Bu arada dün yapılan operasyonlarda Hakkari, Mardin ve Şırnak'ta toplam 27 pkklı terörist daha etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri Yüksekova'da PKK'ya karşı başarılı bir operasyon yürütüyor. Birçok PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken el yapımı patlayıcılar da titizlikle imha ediliyor.

Genelkurmay Başkanlığı, ilk kez PKK'lıların el yapımı bomba hazırlarkenki videosunu yayınladı.

4 terörist cep telefonu kamerasıyla kendilerini kayda alarak nasıl bomba hazırladıklarını göz önüne serdi.

Ayrıca PKK'lı teröristler, binaya yaptıkları makara sistemi ile 3'üncü katta yaptıkları el yapımı patlayıcıları tünellere indirerek tuzaklıyor.

Kadın terörist görüntülerde içeride hazırlanan el yapımı bombaları makara sistemi yanına getiriyor. Makara sistemini kontrol eden 2 terörist bombaları makaraya yükleyip aşağı doğru salıyor. Aşağıda bulunan teröristler, patlayıcıları tünellere, duvarlara tuzaklıyor.

Askeri kaynaklardan paylaşılan bilgi notunda görüntülerdeki teröristlerin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Öte yandan güvenlik güçleri dün düzenlediği operasyonlarda 2'si üst düzey olmak üzere 17 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen 2 üst düzey teröristin "Zilan"

kod adlı sözde Yüksekova kadın sorumlusu E.G ve Yüksekova Lojistik sorumlusu N.D olduğu öğrenildi.

İlçede arama tarama faaliyetleride devam ediyor. Teröristlerin kaldığı bir binada yapılan aramalarda, silah, mühimmat ve muhtelif malzemeler ve el yapımı patlayıcılar ele geçirildi.

Mardin ve Şırnak'taki operasyonlarda ise 10 PKK'lı terörist öldürüldü. 2 ilde toplam 26 el yapımı patlayıcıda imha edildi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Mardin/Nusaybin’de devam eden operasyonda;

- altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 156’dır.),

- bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet telsiz ele geçirilmiş,

- beş adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 325’dir.)

Şırnak’da devam eden operasyonda;

- dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 140’dır.),

- bir adet tabanca ve 10 adet adet fişeği ele geçirilmiş,

- 21 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısı 318’dir.).

Hakkari/Yüksekova’da devam eden operasyonda;

- 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 130’dur.),

- üç adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 adet şarjörü ile 2.057 adet fişeği, 10 adet R/A mühimmatı, 14 adet el bombası, 58 adet Biksi makineli tüfek fişeği ve bir adet telsiz ele geçirilmiş,

- 36 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 170’dir.).

ulusalkanal.com.tr

tsk mardin Hakkari şırnak genelkurmay başkanlığı Nusaybin