Terör örgütü propagandası nedeniyle IMC TV'nin yayını durduruldu

Türksat Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine IMC TV'nin yayını durduruldu. Savcılık IMC TV'ye "terör örgütü PKK'nın propagandası yapma" suçlamasını yöneltti

Terör örgütü propagandası nedeniyle IMC TV'nin yayını durduruldu

IMC TV'nin yayını savcılığın talebiyle durduruldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Şubat'ta Türksat'a gönderdiği yazıda IMC TV aracılığıyla terör örgütü PKK propagandası yapıldığı iddiasıyla televizyon kanalıyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yazıda IMC TV'yle ilgili yayın çözümleri ile ilgili bilirkişi raporuna atıf yapılarak Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesinde "terör örgütünün propagandasını yapmak" eyleminin suç olduğunun altı çizildi. "Kanal vasıtasıyla PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasının yapıldığı anlaşılmıştır" denildi.

Türksat'a gönderilen yazının ardından IMC TV'nin yayını durduruldu.

TÜRKSAT, IMC TV'NİN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

Yasa dışı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini övücü yayınlar yaptığı yargı organıyla tespit edilen IMC TV ile Türksat AŞ arasındaki sözleşmenin feshedildiği bildirildi.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, yetkili idari organlar tarafından verilen yayın lisansı olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara kapasite tahsis eden Türksat AŞ'nin, 6112 sayılı Kanun anlamında içerik denetimi yapma görev ve sorumluluğunun bulunmadığı ifade edildi.

Bu kapsamda IMC TV ile sözleşme imzalandığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak şirketimize gönderilen yargı organı yazısı ve ekinde bulunan bilirkişi raporu ile muhatap şirketin PKK/KCK silahlı terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilmiştir. Milli güvenliğimize yönelik açık tehdit oluşturan yasa dışı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini övücü yayınlar yaptığı yargı organı ile tespit edilen IMC logolu TV ile sözleşmenin devamının beklenmesinin mümkün olmaması, hukukun genel prensipleri ve akdedilen sözleşmenin ilgili maddeleri kapsamında sözleşmesi feshedilerek yayın iletimi sonlandırılmıştır."

ulusalkanal.com.tr

terör örgütü propagandası imc tv