İngiliz medyasının iddiası: Kral Salman görevi oğluna bırakacak

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el Suud'un, görevini oğlu Muhammed bin Salman'a devreceği iddia edildi. İddiayı gündeme getiren ise İngiltere'de yayın yapan The Independent oldu. İngiliz yayın organı, ülkede yaşanan son gözaltıların yeni döneme hazırlık amacıyla yapıldığını da öne sürdü.

İngiliz medyasının iddiası: Kral Salman görevi oğluna bırakacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yurtdışı ziyaretini yaparak büyük kısmı silah olmak üzere milyarlarca dolarlık anlaşma imzalandığı Suudi Arabistan Kralı Salman'ın görevi bırakmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Bir süredir gerginliğin yaşandığı, kitlesel gösteri çağrılarının yapıldığı Suudi Arabistan ile ilgili iddia, İngiliz yayın organı The Independent'ten geldi.

Independent Salman bin Abdülaziz el Suud'Un yerini Veliaht Prens Muhammed bin Salman'a bırakacağını yazdı.

Birinci Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman

Sürgünde yaşayan muhalif isimlerin Suudi Arabistan'da gösteri çağrısı yapmasının ardından çok sayıda vaiz ve akademisyen gözaltına alındı. Konu ülke ve dünya medyasında pek yer bulmadı. The Independent gözaltıların yeni kral dönemine hazırlık amacıyla yapıldığını iddia etti.

81 yaşındaki Kral Salman, üvey kardeşi Kral Abdullah bin Abdülaziz el Suud'un hayatını kaybetmesi üzerine 2015'te tahta geçmiş, veliaht prensi olarak ileride tahta geçmesi beklenen yeğeni Muhammed bin Nayif'in yerine de oğlu Muhammed bin Salman'ı getirmişti.

​Muhammed bin Salman, Başbakan Yardımcılığı ve Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra ülkenin en büyük ekonomik kurumu Aramco'yu da yönetiyor.

ulusal.com.tr

ingiltere suudi arabistan kral salman