Suriye saldırıyı püskürttü

İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu son olarak Suriye'nin güneyine hava saldırısı düzenledi. Suriye Ordusu, saldırısının hava savunma sistemleri tarafından püskürtüldüğünü açıkladı

Golan tepelerini hukuksuz şekilde işgal eden İsrail, Yunanistan'da S300 hava savunma sistemine karşı yaptığı saldırı eğitimi çalışmalarını, Suriye'de uygulamaya devam ediyor.

Büyük Ortadoğu Projesi, bir başka ifade ile Büyük İsrail hayali ile bölge ülkelerini parçalama girişimlerini sürdüren İsrail, Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Batı basınında gündeme gelen, uluslararası kamuoyunda IŞİS olarak bilinen terör örgütü IŞİD'i İsrail'in kurduğu yönündeki haberler karartılmaya çalışılırken, İsrail, Suriye'ye yönelik periyodik saldırıları girişimlerinde bulunuyor.

Daha önceki füze saldırıları Suriye Hava Savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirilen İsrail, provakatif/psikolojik bir saldırı daha düzenledi. Hedef ülkenin güneyi kesimi oldu.

Suriye ordusundan bir kaynak, Sputnik'e yaptığı açıklamada İsrail'in ülkenin güneyine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısını püskürttüğünü belirtti.

Yetkili "İsrail'in fırlattığı tüm füzeler hedeflerine ulaşamadan düşürüldü" diye konuştu.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'ya konuşan bir başka Suriyeli askeri kaynak da "Hava savunma sistemlerimiz saldırıya başarıyla karşı koydu" ifadelerini kullandı.

İsrail son olarak 12 Ocak gecesi Suriye'ye saldırmıştı. İsrail jetlerinin fırlattığı füzeler Şam Uluslararası Havalimanındaki bir ambar ve birkaç uçağa zarar vermişti.

İsrail jetlerinden ateşlenen füzelerin çoğu savunma sistemleri tarafından havada imha edilmişti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail saldırıları nedeniyle Birleşmiş Milletler ve BM Güvenlik Konseyi'ne birer mektup göndererek, İsrail'in yeni saldırılarının önüne geçilmesi için derhal önlem almasını talep etmiş, meşru müdafa hakkının kullanılacağı vurgulanmıştı.

İsrail'den saldırıyla ilgili henüz herhangi bir açıklama gelmedi.

ulusal.com.tr

suriye israil