Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içerisinde olacağız''

Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde katlanarak artan vaka sayılarına dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Tüm tedbirlerimizi alıyoruz ve normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içerisinde olacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içerisinde olacağız''

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası gazetecilerin soruları üzerine artan vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan alınan tedbirlere karşı çıkan kesime seslenerek, ''Değişik zamanlarda değişik tedbirler açıkladık. Fakat çok değişik sesler yine çıktı. "Biz böyle hep adeta hapis hayatı mı yaşayacağız, bu ne kadar böyle sürecek" diye. Dünyanın değişik yerlerinde zaten bu hep böyle oldu. Şu anda bizde ilk Kabine toplantımızda bunları ele alacağız'' dedi.

''NORMALLEŞMEYİ HIZLANDIRMANIN GAYRETİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ''

Erdoğan aşı tedariki ve solunum cihazlarında sıkıntı olmadığını belirterek aşı durumu hakkında bilgi verdi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

- Yaklaşık 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz Dünyada aşı yapacak ellerinde imkan olmayan ülkeler varken Türkiye olarak biz böyle bir sıkıntıyı yaşamadık. Bu noktada rahatız gerek Çin'den gerek Biontech tüm bunlarla beraber en sağlıklı şekilde bu mücadeleyi nasıl sürdürürüz bunu devam ettiriyoruz. Solunum cihazlarını bile üreten bir ülke haline geldik. Hastane noktasında zaten sıkıntımız yok. Bu çalışmaları yaptırmak suretiyle de inşallah yapacağımız ilk Kabine toplantısında durumu tekrar gözden geçireceğiz. Tüm tedbirlerimizi alıyoruz ve normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içerisinde olacağız.

cumhurbaşkanı aşı normalleşme vaka sayıları recep tayyip erdoğan