Türk ve İsrailli yetkililer perşembe günü görüşecek

6 yıl önce yaşanan Mavi Marmara baskınıyla kopan Türkiye İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi için resmi görüşmeler başlıyor. Türk ve İsrailli yetkililer perşembe günü bir araya gelecek.

Türk ve İsrailli yetkililer perşembe günü görüşecek

İsrail'in 31 Mayıs 2010'da Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskın sonrası kopan Türkiye-İsrail ilişkileri 6 yıl sonra resmen normalleşmeye başlıyor.

Uluslararası sularda düzenlenen, 9 kişinin öldüğü 30 kişinin de yaralandığı saldırı sonrası iki ülke arasındaki ilişkiler en alt seviyeye düşürülmüş, alçak koltuk gibi çeşitli krizler gündeme damgasını vurmuştu.

Türkiye ile İsrail dünya gündemine oturan baskından 6 yıl sonra ilişkilerin normalleştirilmesi için perşembe günü bir araya gelecek. Resmi görüşmenin Dışileri düzeyinde olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Obama nezaretinde yaptıkları telefon görüşmesinde "Nisan ayında yapılacak görüşmelerin önemine" dikkat çekmişti. Netanyahu, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi açısından bu görüşmeden olumlu sonuçlar çıkmasını umduğunu söylemişti.

Görüşmeler gayri resmi olarak İsviçre'nin Cenevre kentinde başlamıştı. Türkiye'yi Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail'i ise Netanyahu'nun temsilcisi ve Ulusal Güvenlik Danışmanı temsil etmişti.

Krize rağmen İsrail ile ticari ilişkilerin gizliden gizliye devam ettiği öne sürülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

türk görüşecek perşembe günü israilli yetkiler