Kurbağalıdere'de yalan haber protestosu

Islah çalışmaları yıllardır tamamlanamayan Kurbağalıdere'de bugün yine protesto vardı. Bazı medya kuruluşlarında "Dere temizlendi" şeklinde yalan haber yapıldığını belirten Kadıköylüler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kamuoyunu yanıltmakla suçladı.

Rengi ile kokusu ile kirliliği ile ve taşkınları ile gündemden düşmeyen Kurbağalıdere bu sefer de başka bir konu ile gündemde

Bir süre önce bazı televizyon kanallarında yayınlanan "Kurbağalıdere Temizlendi" haberlerini Kadıköylüler protesto etti. Kadıköy Kent Dayanışması ve 21 mahalle muhtarı tarafından yapılan eylemde basın açıklamasını grup adına Filiz Elasu yaptı.

"Topbaş baksana, balıkları saysana", "Basın oltaya gelme" pankartları açan yurttaşlar açıklama sonrası kötü kokudan dolayı burunlarını kapattı.

Gruba destek veren CHP eski İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt deredeki kirliliği göstermek üzere kepçeyle derede balık aradı.

Ulusal Kanal'a konuşan Kadıköy Kent Dayanışması üyelerinden Eymen Demircan, AKP medyasının propaganda amaçlı yalan haber yaptırdığını söyledi.

Kadıköy semt sakinlerinden İlhami Akay, bazı medya kanallarında gösterildiği gibi kendilerinin masmavi bir deniz ve içinde onlarca çeşit balıkları göremediklerini belirtti.

Islah çalışmalarının 3 yıldır tamamlanmadığını belirten Üzeyir Uludağ ise kirliliğe sebep olan kaynaklar yok edilmekdikçe derede hiçbir canlının yaşamayacağını söyledi.

Dere yatağı üzerinde balıkçı tekneleri boy boy sıralanmış onlar birgün derede balıkların olacağı günü bekliyor

Haber: Gökhan ÇELİK

Kamera: Bülent ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Kurbağalıdere