Timas'dan çarpıcı haber

Amerika'nın en tirajlı basın organlarından New York Times gazetesi, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Gazete, Türkiye'nin 49 rehine karşılığında sebest bıraktığını iddia ettiği bir IŞİD militanı ile yaptığı röportajı yayınladı. Haberde, Türkiye'nin rehineler karşılığında 180 IŞİD miltanını serbest bıraktığı iddia edildi.

Suriye'nin Ayn el Arab bölgesinde IŞİD-PYD çatışması üzerinden karşılıklı diplomatik hamlelerin yoğunlaştığı bir dönemde Amerikan merkezli New York Times gazetesi çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Gazetede "Türkiye ile örgüt arasında yapılan büyük rehine takası" başlığı ile yayınlanan haberde, "El Mikdad el Şaruri" adlı Yemenli bir IŞİD militanı ile yapılan röportaj yer aldı.

Habere göre; IŞİD militanı, Musul Başkonsolosluğu'nda rehin alınan 49 kişiye karşılık 180 IŞİD militanıyla birlikte Şanlıurfa'da tutuklu bulundukları hapishaneden salıverildiğini söyledi. El Şaruri, Türk yetkililer için "Bize çok iyi davrandılar, çok naziktiler" dedi.

Times'ın serbest bırakılan militan listesinde 2 İngiliz, 3 Fransız, 2 İsveç, bir Belçika ve 2 Makedonya vatandaşının da bulunduğunu yazdı.

ulusalkanal.com.tr