Batı'nın Türkiye korkusu büyüyor

Amerika destekli FETÖ darbe girişiminin bozguna uğratılması Batı basınını harekete geçirdi. Alman Tagesspiegel dergisi tutuklanan sözde gazetecileri korurken, İngiliz The Independent gazetesi Türkiye’nin yakın zamanda Suriye gibi olacağını iddia etti. Amerikan destekli haber sitelerinde ise Erdoğan Hitler’e benzetiliyor, tutuklanan darbeciler korunuyor. Batı'yı en çok rahatsız eden konu ise Türkiye’de yükselen ABD karşıtlığı.

Batı'nın Türkiye korkusu büyüyor

Amerikan destekli darbe girişimi bertaraf edildi. Batı basını Türkiye’ye karşı saldırılarını artırdı. Ankara’nın da darbe girişiminde Washington'u işaret etmesi rahatsızlığı en üst seviyeye çıkardı.

Türkiye üzerinde makaleleriyle tanınan İngiliz The Independent gazetesi yazarı Patrick Cockburn, Türkiye’deki Amerikan karşıtı havadan rahatsızlığını dile getirdi.

Türkiye’nin travma yaşadığını ve yakında Suriye’ye dönüşebileceğini iddia eden Cockburn, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni zayıflamış bir güç gibi göstermeye çalıştı.

TSK’nın kargaşa yaşadığını iddia eden Cockburn, Türkiye’deki Amerikan karşıtı havanın terör örgütlerinin işine yarayacağını ileri sürdü. İstikrarsızlığa işaret etti. Cockburn, Türkiye’nin batının ekseninden ayrılınca Suriye’ye dönüşeceğini savundu.

ABD ve Avrupa’da yayın yapan The Mirror, El Arabiya gibi çok sayıda medya kuruluşu da Türkiye’de tutuklu bulunan darbecileri korudu. Türkiye’yi iç savaş vurgularıyla tehdit eden kuruluşlar, tutuklu darbecilerin tecavüze ve tacize uğradığı yalanları da yine tekrarladılar.

ALMAN DERGİ, NAZLI ILICAK'A SAHİP ÇIKTI

Alman Tagesspiegel Dergisi de Nazlı Ilıcak'a sahip çıktı. Tagesspiegel, Ilıcak’ın ılımlı bir Kemalist olduğunu, AKP’ye muhalif olduğu için tutuklandığını yazdı.

AMERİKAN DESTEKLİ GAZETE, ERDOĞAN'I HITLER'E BENZETTİ

Amerikan destekli “theaustralian” gazetesi de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Hitler’e benzetti. OHAL’i eleştiren gazete, Erdoğan’ın politika ve sözleriyle Hitler’i takip ettiğini ileri sürdü.

ulusalkanal.com.tr

türkiye batı