Memduh Ün son yolculuğuna uğurlandı

Türk Sineması'nın ünlü yönetmenlerinden Memduh Ün, Muğla'nın Bodrum ilçesinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Memduh Ün son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü yönetmen Memduh Ün son yolculuğuna uğurlandı Bodrum'da 95 yaşında hayata gözlerini yuman Türk Sineması'nın kilometre taşlarından, yönetmen Ün için Merkez Adliye Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ün'ün cenazesi, Torba Mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanını Kurmay Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Memduh Ün’ün oğlu Uğur Ün, Kızı Sevda Ün, Torunu Atakan Ün, sinema oyuncuları, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarları katıldı.

Fatma Girik cenaze namazı öncesinde yaptığı açıklamada, "57 sene birlikte olduğum insanı bir çırpıda nasıl atlatırsın? Neler hissettiğini, ne söyleyeyim, içim dışım allak bullak, içeride tusunami var gibiyim. 72 yaşında insanım. Şu an fazla bir şey olmadı, sonra bir yerden patlak verir mi bilmiyorum." dedi.

Memduh Ün, önceki gün akciğerinde sıvı birikmesi ve yüksek tansiyon nedeniyle Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. 14 Mart 1920’de Kasımpaşa’da dünyaya gelen Ün, farklı kulüplerde top koşturdu. Aynı zamanda hem oyuncu, yapımcı ve senarist olan Ün, 1947-2005 yılları arasında yapımcı olarak 124, yönetmen olarak 72, oyuncu olarak ise 48 filme imza attı.

Haber: Aykut Kurt

ulusalkanal.com.tr