Eski Bakan İsmet Sezgin hayatını kaybetti

Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi yoğun bakım servisinde kalp yetmezliği tedavisi gören eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin, dün akşam çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Türk siyasetinde önemli görevler üstlenen Sezgin, 88 yaşındaydı.

Eski Bakan İsmet Sezgin hayatını kaybetti

Türk siyasetinin damga vuran isimlerden İsmet Sezgin 88 yaşında vefat etti.

Sezgin, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde bir aydır kalp yetmezliği tedavisi görüyordu. Dün akşam durumu ağırlaşan Sezgin, septik şoka bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Sezgin'in vefatının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taziye mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında "Türk siyasetinin 'İsmet Abi'si olarak da tanınan merhum, her zaman saygı ve sevgiyle yad edilecektir" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda siyasetçi de eski TBMM Başkanı Sezgin'in ailesine taziyelerini iletti.

1928'de Aydın'da doğan Sezgin, 1955'te Aydın Belediye Başkanı seçildi. 27 Mayıs 1960 darbesinde tutuklanınca görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

1961'de Adalet Partisinden, Aydın milletvekili olarak parlamentoya girdi. 1980'e kadar 19 yıl aralıksız olarak Aydın milletvekili seçildi.

1969'da kurulan Gençlik ve Spor Bakanlığının ilk bakanı oldu. 1979'da Maliye Bakanlığı görevine getirildi. 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle bu görevini de bırakmak zorunda kaldı.

Siyasi yasaklar kalkınca 1987'de Doğru Yol Partisine katıldı, 1991'de yeniden Aydın Milletvekili seçildi. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev aldı. 1995'te de TBMM Başkanlığına seçildi.

1997'de Demokrat Türkiye Partisinin kurucuları arasında yer aldı. 55. Hükümet'te Milli Savunma Bakanlığı yaptı. 2002'de ise aktif politikayı bıraktı.

Sezgin, cuma günü TBMM’de düzenlenecek törenin ardından Kocatepe Camisi’nde kılınacak öğle namazını takiben Devlet Mezarlığında toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

hayatını kaybetti vefat ismet sezgin