Emniyet'te görevden alma

17 Aralık süreciyle birlikte Emniyet'ye başlatılan görevden almalara bir yenisi eklendi. Polis Akademisi Başkanı Remzi Fındıklı görevden alındı. Fındıklı'nın yerine Yılmaz Çolak atandı. Fındıklı kaleme aldığı "Özlü Sözler" kitabında laiklik karşıtı ifadeler nedeniyle tepki çekmişti.

Emniyet'te görevden alma

Emniyet Teşkilatı'ndaki görevden alma dalgasına bir yenisi eklendi.

Görevden alma dalgası son olarak Polis Akademisi'ni vurdu, Akademi Başkanı Remzi Fındıklı merkeze çekildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, Polis Akademisi Başkanlığına Yılmaz Çolak atandı. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosysoloji mezunu olan Çolak, Bilkent Üniversitesi'nde de kamu yönetimi ve siyaset bilimi üzerine yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı.

Görevden alınan başkan Fındıklı; Eylül 2011’de yazdığı, “Hasılı Kelam (Sözün Özü)” kitabı ile gündeme gelmdişti. Derin bir çalışmanın ürünü olarak duyurduğu kitapta Fındıklı'nın kullandığı ifadeler tepki çekmişti.

Kitapta "Laiklik din dışı bir hayat şeklidir.", "Dinsiz insan, dengesiz ve densiz insandır.", "Demokrasi bir sağduyu rejimidir, sol kulağını kapatırsan sağduyulu olursun.", "Derin devlet, gizli devlet, yani askerdir.", "Bal arıdan, kavga karıdan olur.", "15’inde kız ya erde, ya yerde olmalıdır." gibi ifadelere yer almıştı.

ulusalkanal.com.tr