Ergenekon'un 1 yılı!

Tam bir yıl oldu... Bugün Ergenekon davasında binlerce yıllık hükümlerin açıklandığı gün. Karardan 7 ay sonra dava çöktü, herkes tahliye oldu. Hükmün verildiği gün ne denildiyse o oldu. Millet Silivri bozkırında yemin etmişti; "Bu kararları tanımıyoruz. Burada tertipçileri yargılayacağız" dedi. Aynen öyle oldu. Bugün Mustafa Kemal'in askerloeri yerine Fethullah'ın polisleri o duvarların ardında...

Silivri çıkarması (5 Ağustos 2013( 2000'li yıllarda Türkiye'nin başına geçirilmek istenen çuval, 2008 yılı itibariyle hukuk yoluyla devreye sokuldu. Ümraniye'de 27 adet el bombası bulunmuştu. "Darbeye delili" olarak Türkiye'ye sunulan o bomblar, aslında Türkiye'ye kurulan büyük kumpasın işaret fişeğiydi.

Başlayan tutuklama furyası, komutanlara, bilim adamlarına, siyasi liderlere ve gazetecilere uzandı. Yaratılmak istenen korku toplumu için, millet medya eliyle esir alındı. ABD güdümündeki F tipi örgüt karargah olarak Silivri'yi seçmişti.

Ancak tüm baskılara rağmen, millet büyük bir uyanıştaydı. O güne kadar Türkiye'nin adını çok az duyduğu Silivri, Cumhuriyet kuvvetlerinin mücadele merkezi oldu. Önce 13 Aralık 2012, ardından 8 Nisan 2013 çıkarmaları yapıldı Silviri'ye.

Tandoğan ve Ulus Meydanları ile İstiklal Caddesi'nden haykırdı yüz binler Silivri için.

Silivri'de atılan bu slogan Gezi parkı ile başlayan ve bütün yurda yayılan HAziran Ayaklanmasının slganı oldu.

Milletin kararlı duruşu, tertipçileri telaşa soktu. 6 yıllık yargılamanın sonunda, 5 Ağustos 2013 tarihinde yurtseverlere yüzlerce yıllık cezalar kesildi.

Millet o kararları kabul etmediğni ilk günden ilan etti.

5 Ağustos 2013'de açıklanan Ergenekon kararları sadece kağıt üzerinde kaldı. 2012 yılından bu yana büyüyen, Haziran ayaklanmasıyla zirveye tırmanan halk ayaklanması tertipçilere geri adım attırdı.

Önce Özel Görevli Mahkemeler kapatıldı. Karardan sadece 7 ay sonra Ergenekon davasında tüm tutuklular tahliye edildi. Balyoz, Poyrazköy ve Casusluk davaları da bertaraf oldu.

Türkiye o kararlardan bir yıl sonra, kumpası kuran polis şeflerinin tutuklandığına tanık oldu. F tipi örgüt operasyonu kapsamında, kumpasçı poolis şefleri cezaevine konuldu.

Şimdi de operasyonun hedefinde kumpasa dahil olan yargı mensupları var!

ulusalkanal.com.tr