İdil'de tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor

ŞIRNAK'ın İdil İlçesi'nde hendek kazıp, barikat kuran PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar tamamlanırken, sokağa çıkma yasağı güvenlik gerekçesiyle devam ediyor.

İdil'de tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor

İdil'de 16 şubat gecesi sokağa çıkma yasağı ilan edilerek başlatılan operasyonlar 8 Mart günü tamamlandı. Askeri birliklerinin çekilmesinin ardından, güvenlik gerekçesiyle sokağa çıkma yasağının 32'nci günde de devam ettiği ilçede, güvenlik güçleri teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları imha çalışmasını sürdürdü.

Çatışmalar sırasında bir çok bina ve işyerlerinin hasar gördüğü ilçede, bazı okullarda kullanılamaz hale geldi. Özellikle Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde binalardaki hasarın büyük olduğu belirtilirken, İdil Kaymakamlığı'nca oluşturulan ekipler hasar tespit çalışmalarına başladı.

HASAR GÖREN OKULLAR

İdil'de PKK'lı teröristlerin kullanılmaz hale getirdiği okullardaki öğrencilerin, başka okullara nakli gündeme geldi.

Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Bener Cordan İlkokulu ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu, İdil Anadolu Lisesi ile Yeni Mahalle'de bulunan Cumhuriyet İlkokul ve Ortaokulu binaları harabeye döndü. Sokağa çıkma yasağının kalkması ve ilçede eğitim ve öğretimin yeniden başlamasıyla birlikte bu okullardaki öğrencilerin, geçici olarak ilçedeki diğer okullara nakledileceği belirtildi. DHA