CHP siyasi yaşamı boyunca böyle mektup görmedi!

Balyoz Davası'ndan tutuklu bulunan Emekli Tümamiral Soner Polat, CHP'ye ağır eleştirilerle dolu ikinci bir açık mektup daha yazdı. CHP'li vekillere 26 soru yönelten Polat, "politikalarınızı batının taleplerine göre şekillendirip, ona göre mi hareket edeceksiniz" diye sordu.

CHP siyasi yaşamı boyunca böyle mektup görmedi!

Balyoz Davası'ndan tutuklu olan Emekli Tümamiral Soner Polat, CHP milletvekillerine bir açık mektup daha gönderdi. Polat, CHP'nin, ABD ve AB güdümündeki politikalarını ağır ifadelerle eleştirdi.

“CHP gemisi, ABD ve Avrupa Birliği ile yelkenlerini şişirip, Hizmet Limanı'ndan temiz yakıt alarak Türkiye'yi güzel günlere taşımak için demir alıyor. Bismillah Vira! Pruvanız nete, yolunuz açık olsun!”

CHP'nin seçim hazırlığında cemaatla yakın temaslar içinde olduğunun farkında olduklarını ifade eden Polat, CHP'Li vekillere 26 soru yöneltti.

“Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşar Esad'ı diktatör ilan ederek, ABD istedi diye bu komşu ülkeye düşmanca davranmaya devam edecek misiniz?

İran ile ilişkileri Batı'nın taleplerine göre mi düzenleyeceksiniz?

Terör örgütü PKK ile mücadeleyi, şimdiye kadar olduğu gibi, ABD'nin koyduğu sınırlamalarla mı yürüteceksiniz?”

Polat'ın 2 sayfalık mektubundaki sorular ince eleştirilerle dolu. Amiral Polat, CHP'den bu terdeütlerine yanıt istedi, "Türkiye'nin iyi ya da kötü, ama mutlaka Türkiye'den yönetilmesini istiyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

chp mektup eleştiri