UEFA 2 Türk takımını Avrupa kupalarından men etti!

UEFA'dan iki kulübümüze kötü haber geldi. UEFA Tahkim Kurulu, Eskişehirspor ve Sivasspor'u 1 yıl Avrupa kupalarından men ettiğini açıkladı.

UEFA 2 Türk takımını Avrupa kupalarından men etti!

UEFA'dan Eskişehirspor ve Sivasspor'a kötü haber geldi. Tahkim Kurulu, 2 kulüp hakkında şike davası kapsamındaki kararını verdi ve hem Eskişehirspor hem de Sivasspor'u kupalara katılmaktan birer yıl men etti.

Kulüplerimizin 10 gün içerisinde Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvurma hakları bulunuyor.

Eskişehirspor, Türkiye Kupası ikincisi olarak, Sivasspor da Süper Lig'i 5'inci sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmişti. İki takım cezalarını 2014-2015 sezonunda çekecek.

2 kulübümüzün Avrupa Ligi'ne katılım hakkını kaybetmesiyle bundan sonra ne olacağı da tartışılmaya başlandı. İlk ihtimale göre, UEFA'nın Futbol Federasyonu'ndan yeni iki takım bildirmesini isteyecek. Bu durumda TFF, lig sıralamasına göre seçimini yapacak. Ancak burada da bir takım devre dışı kalacak. Kasımpaşa, ligi 6'ncı sırada bitirmesine rağmen UEFA kulüp lisansı alamadığı için Avrupa kupalarına gidemiyor. Bu da TFF'nin 7'nci Karabükspor ve 8'inci Bursaspor'un isimlerini UEFA'ya bildirme ihtimalini gündeme getiriyor.

Ancak UEFA'nın TFF'den herhangi bir talepte bulunmaması ve Avrupa Ligi'ne sadece Trabzonspor'un gitmesi de ihtimal dahilinde.

ulusalkanal.com.tr