PKK'lı canlı bomba yakalandı!

Hakkari'de terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürülen 2 kadın ile örgüte eleman kazandırdıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

PKK'lı canlı bomba yakalandı!

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında Şemdinli ilçesinde şüphelendikleri araçta arama gerçekleştirdi.

BİRİ CANLI BOMBA

Araçtaki 3'ü kadın 5 şüpheli gözaltına alındı, iki kadının terör örgütünün dağ kadrosuna götürüldüğü belirlendi. Bu kadınlardan birinin canlı bomba olacağını itiraf ettiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Öte yandan Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;

İlimiz Şemdinli İlçesinde durumlarından şüphelenilerek durdurulan bir araçta bulunan 5(beş) şahıs gözaltına alınmıştır. Şahısların yapılan sorgulamalarında;

Güvenlik güçlerimize karşı ve kamu kurum/kuruluş binalarına yönelik canlı bomba ve fedai tarzı eylemlerde bulunmak üzere bölücü terör örgütünün kırsal alanına patlayıcı eğitimi almak için yurtdışına çıkış yapacak olan ve bunlara yardım eden toplamda 4(dört) şahıs sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmişlerdir."

ulusalkanal.com.tr

yakalandı