Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Perinçek kararını hatırlattı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre kararı dış politikada Türkiye’nin elini güçlendirdi. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçikalı mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkesinin ifade özgürlüğü konusunda AİHM’nin Perinçek hakkındaki verdiği kararı uygulamaya çağırdı. Belçikalı bakan da Ulusal Kanal’a “AİHM kararına saygılıyız” yanıtı verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Perinçek kararını hatırlattı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre kararı Türkiye’nin dış politikada elini güçlendirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçikalı mevkidaşına, Perinçek kararını hatırlattı ve soykırım yalanı konusunda ülkesinin tavrını eleştirdi.

"Özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek kararına rağmen ve Fransa'da yüksek mahkemenin kararlarına rağmen Belçika'da sözde soykırım fikrine katılmadığı için Türk siyasetçiler partilerden atıldı. Bu partiler ırkçı partiler olsa anlarım. Bu insanları atan partiler Belçika'yı yönetecek. O nedenle ifade özgürlüğü konusunda da aynı samimiyeti göstermemiz gerekiyor."

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, basın toplantısının ardından Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtladı.

Reynders, AİHM’in Doğu Perinçek ile ilgili verdiği karara saygı duyduklarını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek