Sağlıkçılar 3 gün G(ö)revde

Sağlık çalışanları sözün bittiği yere geldi. Sağlık Bakanlığı’na seslerini duyuramayan sağlıkçılar grev kararı aldı. Aile Sağlık Merkezleri’nde görev yapan sağlık çalışanları 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde 3 günlük iş bırakacak

Sağlıkçılar 3 gün G(ö)revde

Sağlık Bakanlığı’na söylenecek her şey söylendi ancak değişen bir şey olmadı Sağlık çalışanların için söz bitti sıra eylemde.

Aile Sağlık Merkezleri’nde görev yapan sağlık çalışanları, 3 günlük grev kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı’nın uygulamalarına karşı daha önce birçok eylem yapan sağlıkçılar bu kez 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde Aile Sağlığı Merkezleri’nde iş bırakacak.

3 günlük grev kararını Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyesi Doktor Filiz Ünal İncekara ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Başkanı İbrahim Kara duyurdu.

Çok sayıda sağlık örgütünün destek verdiği eylemin ortak açıklamasını okuyan İncekara, “Grevde olacağız, çünkü Sağlık Bakanlığı’nı uyaracak başka sözümüz kalmadı” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı’nın 16 Nisan 2015’te yayımladığı yeni bir Ödeme-Sözleşme yönetmeliği ile binlerce sağlık çalışanının işsiz kalabileceğini belirterek taleplerini şöyle sıraladı.

HABER: GÖKHAN ÇELİK

KAMERA: TANSEV KARA

Sağlıkçılar 3 gün g(ö)revdepaylaşan: ulusalkanal