2. Emek Kurultayı yarın

Aydınlık Gazetesi yarın 2'inci Emek Kurultayı'nı düzenliyor. İş güvenliği, özelleştirme taşeronlaştırma gibi bir çok konu masaya yatırılacak. Ekonomistten sendikacıya, siyasetçiden işçiye her kesimden konuşmacı bu kurultayda görüşünü paylaşacak.

İş cinayetleri, taşerolaştırma, özelleştirme ve çalışma hayatına ilişkin bir çok sorun. Aydınlık Gazetesi, yarın, tüm bu sorunların tartışılacağı 2'nci Emek Kurultay'ını topluyor.

Emek Kurultayı, İstanbul Üsküdar'daki Petrol-İş Sendikası Konferans Salonu'nda sabah saat 10.00'da başlayacak. Saat 17.30'a kadar sürecek kurultayın açılış konuşmasını, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Sabuncu yapacak.

Sendikacıdan siyasetçiye, işçilerden ekonomistlere kurultaya bir çok isim katılacak. İşçi sorunları çok boyutlu olarak ele alınacak. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Özelleştirme ve Taşeronlaştırmanın Siyasal Çözümü'nü masaya yatıracak. Sendikacılar ise aynı sorunların, örgütlenme üzerindeki etkisini tartışacak.

Direnişteki Sütaş işçileri de, özelleştirmeye karşı verdikleri mücadeleyle tarihe geçen Yatağan işçileri de 2'inci Emek Kurultayı'nda yer alacak.

Haber: Hatice Kara Kamera: Şengül Derin-Bülent Ünal ulusalkanal.com.tr