Anayasa komisyonunda yine kavga çıktı

Meclis’te dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde yine kavga çıktı. AKP’li ve HDP’li vekiller birbirlerine yumruk ve tekmeler savurdu, pet şişeler havalarda uçuştu. Toplantı verilen kısa bir aranın ardından yeniden başladı.

Pet şişeleri havada uçuştu, milletvekilleri sustu, yumruk ve tekmeler konuştu.

Meclis’te dokunulmazlık görüşmeleri yine boks ringini aratmadı. Şiddetli kavga yine AKP ve HDP’li vekiller arasında çıktı.

Tartışma, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın konuşması esnasında başladı. Bozdağ'ın önceki toplantıda bazı danışmanların önceki oturumda çıkan kavgaya karıştığını söyledi.

HDP Milletvekili Garo Paylan, Bozdağ'a "Hayır yalan söylüyorsunuz" diye bağırdı.

HDP milletvekili Ayşe Acer Başaran'ın yaşananları cep telefonuna kaydetmesine AKP milletvekilleri tepki gösterdi. Bu sırada AKP’li Mehmet Metiner HDP’li Garo Paylan’ı iteklemesi kavganın başlamasına neden oldu.

Şiddetli kavga sonrası Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop oturumu saat 18:30’a kadar kapattı. Toplantı şu sıralarda devam ediyor.

AKP'nin dokunulmazlık teklifi, Anayasa'nın 83'üncü maddesine geçici madde eklemeyi hedefliyor. Eklenecek madde de Karma Komisyon, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'ndaki dosyaların işleme koyulmasını kapsıyor.

Anayasa değişikliği teklifi, komisyondan sonra Genel Kurul'da görüşülecek.

Kurul'da değişikliğin sağlanabilmesi için 367 milletvekilinin "Evet oyu" vermesi gerekiyor. 316 oya sahip AKP'ye 367'yi bulmak için de CHP ve MHP destek vereceğini açıklamıştı. Ancak AKP’de ve CHP’de fireler olacak. Özellikle CHP içinde çok sayıda ismin “hayır” oyu vereceği belirtiliyor.

Anayasa değişikliği sağlanırsa, fezleke dosyaları 15 gün içinde yargıya gönderilecek.

Fezleke dosyalarının, 366'sı HDP, 185’i' CHP, 46’sı AKP, 18'i MHP ve 5'i de bağımsız milletvekilinden oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr