Afyon Kaymağının bilimsel üretim yöntemi

Lezzetinin sırrı, özel kaplarda ve manda sütünden yapılmasından geliyor. 250 gramının iki günde oluşmasıyla sabır isteyen bir ürün olarak dikkati çekiyor. Dünyaca ünlü Afyon kaymağı, bakın hangi bilimsel yöntemlerle yapılıyor

Afyon Kaymağının bilimsel üretim yöntemi

Afyonkarahisar'ın dünyaca ünlü kaymağı, bilimsel metotlar kullanılarak üretiliyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi çiftliğinde yetiştiriliyor.

Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeki Gürler, kaymağı mandadan aldıkları sütten yaptıklarını belirtti.

Afyon kaymağı, meşakkatli bir sürecin ardından hazırlanıyor.

Afyona gelen turistler yoğun ilgi gösteriyor.

İl genelinde yılda yaklaşık 300 ton kaymak üretiliyor.

ulusal.com.tr

Afyonkarahisar kaymak