CNN, Erdoğan'ı yalanladı!

Başbakan Tayyip Erdoğan "Türkiye'de El Kaide'ye bağlı hiçbir örgüt yoktur" dedi. Ancak, CNN International'ın Hatay'da çektiği görüntüler, tam tersini gösterdi. Kaçakçılar sınırdan ellerini kollarını sallayarak Suriye'ye geçiyor. Üstelik yanlarında El Kaide'ye bağlı örgütlere katılacak elemanlarla.

Ancak, Erdoğan'ın aksine uluslararası ajanslar El Kaide bağlantılı örgütleri bizzat Türkiye'nin sınır illerinde görüntüledi. CNN International, bir belgesel ile Hatay'a havayolu ile gelip, Suriye'ye geçen yabancıları gösterdi.

Hatay'dan Syriye'ye trafik oldukça yoğun. Suudi Arabistan, Mısır, Libya, İngiltere, Hollanda, Almanya ve hatta Peru'dan gelenler bile var.

CNN'in bildirdiğine göre, NATO'nun Türkiye sınırı aynı zamanda El Kaide örgütlerinin de yuvası.

İbrahim adlı kişi, El Kaide bağlantılı Irak İslam Şam Devleti örgütü için Türkiye'den Suriye'ye geçişleri sağlıyor.

İbrahim, Türkiye-Suriye sınırındaki patikanın öncelerde tenha olduğunu ancak son zamanlarda trafiğin oldukça yoğunlaştığını belirtiyor. Asıl artış, Suriye'deki kimyasal saldırının ardından yaşanmış.

CNN'e konuşan bir başka kaçakçı ise Irak'tan gelmiş. Adı Hamza. Amaçlarının Suriye'de İslami bir rejim kurmak olduğunu belirten Hamza, Türkiye'den Suriye'ye geçişin Irak'ta dolaşmaktan daha kolay olduğunu söylüyor.

ulusalkanal.com.tr