Sahte reçete ile devleti 6 milyon zarara uğratan 28 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli 7 ilde, sahte reçete düzenleyerek haksız kazanç elde eden suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Çok sayıda adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, devleti 6 milyon zarara uğrattıkları ileri sürülen 28 kişi gözaltına alındı.

Sahte reçete ile devleti 6 milyon zarara uğratan 28 kişi gözaltına alındı

Sahte reçete düzenleyerek ilaç kaçakçılığı yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 7 ilde çok sayıda adreste yapılan aramalarda 28 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında doktor, eczacı ve ecza deposu sahibi kişiler bulunuyor.

Şüphelilerin örgüt kurarak bazı doktorların e-reçete şifrelerini ele geçirdikleri, kanser, şeker ve hemofili gibi hastalıklarla mücadele eden kişilerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte reçete düzenledikleri ve bu reçeteleri farklı illerdeki eczanelerden temin ettikleri tespit edildi.

Şüphelilerin temin edilen yüksek fiyatlı ilaçları kaçak yollardan Azerbaycan, Suriye, Mısır ve Irak gibi ülkere yollayarak devleti 6 milyon lire zarara uğrattıkları öne sürüldü.

Gözaltına alınan 28 kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ulusalkanal.com.tr