Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin gerildiği ve mülteci anlaşmasının tehlikeye girdiği bir dönemde Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye'de. Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de

AlmanyaBaşbakanı Angela MerkelTürkiye'de gün boyu temaslarda bulunacak.

Merkel'in ilk durağı Beştepe. Alman Başbakan, 13.30'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Merkel 17.15'te Başbakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret edecek. Saat 20.00'de de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapacak. Merkel'in serbser bırakılan HDP'li İdris Baluken ile de görüşmesi bekleniyor.

Merkel’in Ankara ziyareti öncesi İncirlik krizi yeniden alevlenmişti. Türkiye Almanya'dan İncirlik'teki Tornado uçaklarının IŞİD ile ilgili çektiği görüntüleri istedi ancak Berlin bu talebi reddetti. Ziyarette bu konu da görüşülecek.

Alman Başbakan, Türk muhattaplarıyla Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşması, ikili sorunları, Suriye'deki durumu, NATO içindeki işbirliğinin ve Kıbrıs sorununu ele alacak.

Görüşmelerde, Almanya'ya sığınma talep eden FETÖ ile bağlantılı askerler ve haklarında yakalama kararı bulunan eski savcıların iadesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

chp türkiye erdoğan kemal kılıçdaroğlu almanya Başbakan Merkel binali yıldırım beştepe