"Büyük ihtimalle 29 Kasım Pazar günü olacak"

Avrupa Birliği - Türkiye zirvesinin tarihi netleşti. Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, zirvenin önümüzdeki pazar yapılması için çağrıda bulundu. Tusk ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da zirveye davet etti

"Büyük ihtimalle 29 Kasım Pazar günü olacak"

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği - Türkiye Zirvesi için tarih verdi. Zirve 29 Kasım'da yapılacak.

Tusk, Avrupa Birliği - Türkiye Zirvesi hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Tusk, "29 Kasım pazar günü saat 16.00'da zirvenin yapılması için çağrıda bulunuyorum. Amaç, ilişkilerimizi yeniden canlandırmak ve sığınmacı akışını durdurmak” ifadelerini kullandı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tusk, Başbakan Davutoğlu ile de bir telefon görüşmesi yaptı. AB Konseyi Başkanı Tusk, Başbakan Davutoğlu'nu, Brüksel'de üye ülke liderlerinin de katılımıyla yapılması öngörülen zirveye davet etti. Davutoğlu'nun da söz konusu toplantıya katılacağını bildirdiği öğrenildi.

Davutoğlu'nun, "Avrupalı ortaklarımızla her alanda işbirliği ve ortak gayretleri geliştirmeye hazırız" dediği kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr