CHP'de bütünlük sağlanamadı

CHP Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde özel gündemli bir toplantı yaptı. "Ortak aday" konusunda CHP'de bütünlük sağlanamadı, bir grup milletvekili bu fikre destek olurken bazı vekiller de "kendi adayımızı çıkaralım" görüşü etrafında birleşti.

CHP'de bütünlük sağlanamadı

CHP'de gündem Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu, partinin Meclis grubu olası adayları ve isimleri görüşmek üzere özel gündemle toplandı. "Ortak aday" fikri tartışmaların odağındaydı. CHP'de bu konuda bir fikir bütünlüğü sağlanamadı. Bir grup vekil ortak aday olmalı derken bir diğer grup "kendi adayımızı çıkaralım" fikrini savundu.

Ulusalcı olarak bilenen milletvekilleri seçimlere ortak aday ile gidilmesini istedi. Buna itiraz eden milletvekilleri "Çatı aday MHP'nin görüşü. Biz daha sol, daha sosyal demokrat bir aday belirleyelim" fikrini savundu.

Yapılan konuşmaların ardından milletvekilleri cumhurbaşkanı adayı olarak üçer isim yazıp kapalı zarfa koyup kupaya attılar. Sandığa atılan isimler içinde en çok oyu alanlar arasında ise, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile, Hikmet Çetin, Mansur Yavaş'ın isimleri yer aldı.

Sandıktan sürpriz bir isim de çıktı. Merhum Başbakan Adnan Menderes'in torunu Prof. Dr. Adnan Menderes'in önerilen isimler arasında olduğu öğrenildi.

Kapalı oturuma katılan milletvekillerinden Kamer Genç ise Köşk adaylığı için kendisini önerdi. Genç, Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı seçiminde "ancak kendisinin devirebileceğini" söyledi.

ulusalkanal.com.tr